Dr. Rátz Gyula

Dr. Rátz Gyula

Beosztás: ügyvéd

Cég/munkahely: Rátky és Társa Ügyvédi Iroda

Az előadás címe és időpontja: 

  • I. A munkáltatói utasítás – A munkáltató önszabályozási szabadsága – a normatív utasítás (október 09.)

Gyula summa cum laude minősítésű jogi diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán 2012 nyarán szerezte meg. Ugyanebben az évben kezdett el a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda társasági jogi csoportjában ügyvédjelöltként dolgozni, ahol a jogi szakvizsga megszerzését követően (2016) ügyvédként folytatta tevékenységét 2018 nyaráig. 2018 júliusától saját irodáját vezeti.
Munkajoggal már az ügyvédjelölti évei legelején elkezdett foglalkozni és az iroda multinacionális ügyfélbázisa igényeinek kiszolgálása során széles körű tapasztalatot szerzett mind a nemzetközi tranzakciók, mind a hazai munkáltatók működése során felmerülő klasszikus munkajogi problémák megoldása terén. Mindennapos munkája részét képezi az iroda munkáltató ügyfelei érdekeinek hatékony képviselete, ideértve a peres képviseletet is.
2017 végén interjút adott a HVG HR Plusz 2018-as kiadványa részére az új Munka Törvénykönyve hatálybalépése óta történt főbb munkajogi változásokról és a bírói gyakorlat legújabb fejleményeiről. Az interjú elektronikusan az alábbi linken érhető el: http://www.lakatoskoves.hu/hirek/hvg-hr-plusz-oteves-az-uj-munka-torvenykonyve-interju-dr-bognar-evaval-es-dr-ratz-gyulaval-2018.

Vissza az előadókhoz